Yatay geçişte ders muafiyeti nasıl yapılır?

Fakültemiz programlarına Yatay Geçiş kapsamında başvurusu kabul edilen ve kesin kayıt için hak kazanan öğrenci adaylarının muafiyet işlemleri aşağıdaki maddeler doğrultusunda yapılmaktadır. 1) Muafiyet yapılacak dersin içeriği ile Fakültemizde karşılığı olan dersin içeriğinin benzerlik oranının minimum %70 olması gerekmektedir. 2) Muafiyet yapılacak dersin AKTS miktarının Fakültemizde karşılığı olan dersin AKTS miktarına eşit ya da daha fazla olması gerekmektedir. 3) Başarılı olunan birden fazla dersin Fakültemizde tek derse karşılık gelmesi durumunda muafiyet işlemleri ders içeriklerinin ve toplam AKTS miktarının ilk iki maddedeki uyumlulukları ve yeterlilikleri göz önünde bulundurularak yapılacaktır.