Yatay geçişte ders muafiyeti nasıl yapılır?

Fakültemiz programlarına Yatay Geçiş kapsamında başvurusu kabul edilen ve kesin kayıt için hak kazanan öğrenci adaylarının muafiyet işlemleri aşağıdaki maddeler doğrultusunda yapılmaktadır.
1) Muafiyet yapılacak dersin içeriği ile Fakültemizde karşılığı olan dersin içeriğinin benzerlik oranının minimum %70 olması gerekmektedir.
2) Muafiyet yapılacak dersin AKTS/Kredi miktarının Fakültemizde karşılığı olan dersin AKTS/Kredi miktarına eşit ya da daha fazla olması gerekmektedir.
3) Başarılı olunan birden fazla dersin Fakültemizde tek derse karşılık gelmesi durumunda, muafiyet işlemleri ders içeriklerinin ve toplam AKTS/Kredi miktarının ilk iki maddedeki uyumlulukları ve yeterlilikleri göz önünde bulundurularak yapılacaktır.

AUZEF

Bu bilgi yararlı oldu mu? Evet (124) Hayır (213)