Kimler kayıt dondurma işlemi için başvurabilir?

Öğrenimine herhangi bir nedenle ara vermek isteyen öğrencilerimiz kayıt dondurma talebinde bulunabilirler. Öğrencimiz, Kayıt Dondurma Başvurusunda Bulunmak İçin Ne Yapmalıdır?
Kayıt dondurma talebinde bulunabilmek için AKSİS otomasyon sistemine (aksis.istanbul.edu.tr) giriş yapılır. OBS kısmından Öğrenim Bilgileri başlığı altındaki Talep İşlemleri menüsü tıklanır. Açılan sayfada Başvuru Türü bölümünden Kayıt Dondurma seçilir. Karar Grup ve İzin Türü bölümlerinden uygun seçenekler tercih edilir. Eğitim bilgisi bölümünde kayıt dondurulmak istenen bölüm seçilir. Talep nedeni bölümünde kayıt dondurma sebebi kısaca açıklanır. Doküman ekle bölümüne kayıt dondurma dilekçesi imzalı olarak yüklenir. Kayıt dondurma dilekçesine ulaşmak için tıklayınız. (Bağlantı verilecek). Kaydet butonuna tıklanarak başvuru işlemi tamamlanır.