Ders alma durumunda olan bir öğrenci dönem içerisinde en fazla kaç ders alabilir?

"Eski ve devamlı öğrenciler;
-‘aksis.istanbul.edu.tr’ adresine mevcut kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapar.
-Giriş işleminden sonra ekrana gelen ‘OBS’ kutucuğu tıklanır.
- Yeni gelen ekranın sol tarafında ‘Ders Alma’ sekmesi tıklanır.
Yeni açılan ekranda sayfanın altında müfredat kuralları bulunmaktadır.
- Öğrencinin alması gereken kredi / AKTS miktarı müfredar kurallarında yazar.
-Öğrenci ders seçme sayfasında bulunan müfredat kuralları içerisinde yazan kredi / AKTS miktarına göre dönemine ait dersleri seçer.
-Öğrenci, her bir dersin kutucuğunu tıkladığında ‘Ders Alma’ sayfasının üst kısmında kredi ve AKTS miktarlarının toplamını görür.
-Alttan dersi olan öğrenciler, mevcut dönem derslerini alabilmek için dönemlik kredi/AKTS miktarını yarısı kadar artırıp daha fazla ders seçimi yapabilirler. Örneğin; dönem AKTS miktarı 30 ise bu miktarın yarısı kadar daha ders alıp toplamda AKTS miktarını 45’e kadar çıkarabilir."