AUZEF'te Ham Başarı Notu (HBN) nedir, bir dersten koşullu ya da doğrudan geçmem için en az kaç almam gerekir?

Ham Başarı Notu (HBN), öğrencilerin yarıyıl/yıl içi etkinlikleri ve yarıyıl/yılsonu sınavından aldığı puanın ağırlık katsayısına göre ortalamasının alınması ile hesaplanan puandır. Fakültemiz programlarında HBN, yarıyıl/yıl içi etkinleri için toplamda %30; yarıyıl/yılsonu sınavı için %70 oranında ağırlık katsayısı kullanılarak hesaplanır.
HBN’ si 35’in altında kalan ve/veya bitirme/bütünleme sınavına hakkı olduğu hâlde girmeyen ya da
devamsızlık sebebi ile giremeyen öğrencilerin notları bağıl değerlendirme sistemindeki hesaplamaya
dâhil edilmez. Bunlardan HBN’ si 35’in altında kalan ve/veya bitirme/bütünleme sınavına girmeyen
öğrenciler doğrudan FF harf notu alarak kalırlar. HBN’ si 100 olan öğrenciler bağıl değerlendirme
sistemine dâhil edilmezler ve doğrudan AA alırlar.